LZP: Polijas atkāpšanās var apturēt Visaginas AES būvniecību

Šodien Polija pavēstījusi, ka aptur savu dalību Lietuvas jaunās atomelektrostacijas (AES) būvniecībā Visaginā, kas ļauj cerēt, ka projekts tomēr netiks realizēts.

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars ir ļoti iepriecināts, uzzinot šos jaunumus: „Esmu priecīgs un gandarīts, ka vismaz kāds no dalībniekiem pienācīgi izvērtēja un pārdomāja visus potenciālos riskus, izsvēra visus par un pret, ņēma vērā Eiropas Zaļo prasības un izstājās no spēles, apzinoties, ka investēt savā valstī ir gudrāk, un savu iedzīvotāju drošību vērtē augstāk par materiālo guvumu, kurš turklāt pat vēl nav zināms. Žēl tikai, ka tie nebijām mēs”.

Latvijas Zaļās partija izsaka atzinību Polijas valdībai un tās prezidentam Broņislavam Komorovskim par šādu lēmumu. „Mūsējiem būtu jāmācās domāt saimnieciskāk un beidzot aptvert, ka ilgtermiņā ekonomiski izdevīgāk ir ražot pašiem nevis ieguldīt citā valstī, ticot plikiem solījumiem. Mums tur nebūs nekādas ietekmes, ceru, ka to mūsu valsts amatpersonas saprot!”, tā Edgars Tavars.

Svarīgākais