Ušakovs: Latkovkis apzināti maldina sabiedrību, lai novērstu uzmanību no valdības kļūdām

Lai nodrošinātu efektīvāku pašvaldības finanšu līdzekļu izmantošanu, Rīgas dome regulāri veic uz laiku brīvo pašvaldības finanšu līdzekļu izvietošanu īstermiņa noguldījumos Latvijas Republikas komercbankās, kuras piedāvā labākās noguldījuma procentu likmes attiecīgajā periodā. Noguldījumu periods nav garāks par 1- 3 mēnešiem.

Londonas Vestminsteras miertiesa Krievijas pilsonim Antonovam noteikusi drošības naudu 75 000 sterliņu mārciņu (61 000 latu), bet Lietuvas pilsonim Baranauskam - 250 000 sterliņu mārciņu (204 000 latu).

Antonovam un Baranauskam ir jādzīvo Londonā un vairākas reizes nedēļā jāreģistrējas policijā.

Tiesā abi paziņoja, ka nepiekrīt izdošanai Lietuvai, tāpēc tiesa skatīs Lietuvas prasību viņus izdot.

Nākamā tiesas sēde šajā lieta notiks 16.decembrī.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas policija ceturtdien Londonā saskaņā ar Lietuvas izdoto Eiropas Savienības (ES) orderi aizturēja nacionalizētās Lietuvas bankas "Snoras" bijušos akcionārus Vladimiru Antonovu un Raimondu Baranausku . Aizturēšana notika Londonas centra rajonā Sitijā.

Piektdien Lietuvas ģenerālprokuratūra oficiāli apstiprināja, ka Lielbritānijas policija aizturējusi Antonovu un Baranausku.

Lietuvas ģenerālprokurors Darjus Valis trešdien parakstījis Eiropas Savienības (ES) orderi "Snoras" bijušo lielāko akcionāru Krievijas pilsoņa Antonova un Lietuvas pilsoņa Baranauska aizturēšanai. Ģenerālprokuratūras paziņojumā teikts, ka Antonovam un Baranauskam izvirzītas apsūdzības par īpašuma piesavināšanos lielā apmērā un dokumentu viltošanu, bet Baranauskam - arī par grāmatvedības datu sagrozīšanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Lietuvas valdība 16.novembrī nacionalizēja 100% bankas "Snoras" akciju, kuru kontrolpakete - 68,1% akciju - piederēja Antonovam, bet 25,31% - Baranauskam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā.

Savukārt Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt "Snoras" meitasbankas "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju. Pēc aktīvu apmēra "Latvijas Krājbanka" septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Svarīgākais