"Saskaņas centrs" neatbalsta Finanšu ministrijas ieceri ietaupīto naudu tērēt mīnu traleru iegādei

Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" 11. Saeimas frakcijas deputāti neatbalstīja parlamenta lēmuma projektu, kurā paredzēts dot atļauju valdībai šā gada valsts budžetā ietaupīto līdzekļu pārdalei.

- Pateicoties Valsts kases sekmīgam darbam šajā gadā, ir izdevies ietaupīt naudu, kas paredzēta valsts parāda apkalpošanai. Liktos, ka valstī, kas tikko sākusi atgūties pēc krasa ekonomikas krituma un iedzīvotāju sociālā stāvokļa pasliktināšanās, ir, kur šos līdzekļus tērēt, - stāsta deputāts Igors Pimenovs. - Taču valdībai ir citas prioritātes. Un pati augstākā - samazināt nākamā gada budžeta deficītu. Tāpēc Saeimai tika ierosināts uz ieekonomēto līdzekļu rēķina veikt 2012. gadā plānotos budžeta maksājumus jau tagad. Finanšu ministrija neatrada neko labāku kā iztērēt naudu, iegādājoties Holandes mīnu tralerus, kurus valstij vajadzētu apmaksāt nākamgad. Piecarpus miljoni - valstij tā nav liela nauda, bet tas ir sociālās aprūpes nama budžets.

Atsaucoties uz Valsts kontroles slēdzienu par neracionālu valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, uzstājās deputāts Ivans Klementjevs: - Šī nav pirmā reize, kad valdība izlieto naudu Aizsardzības ministrijas vajadzībām, kurām vajadzētu tikt apmaksātām no nākamo gadu budžeta. Mēs neatbalstām līdzekļu pārdali, ja šie līdzekļi tiek izlietoti nesaimnieciski, - norādīja deputāts.

Svarīgākais