Par Latvijas Lielo pilsētu asociācijas padomnieku kļūst Māris Kučinskis

© f64

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedru - pilsētu mēru sapulcē 23.novembrī Māris Kučinskis tika apstiprināts par LLPA padomnieku. Māra Kučinska profesionālā darbība ir ikgadēji sasaistīta ar reģionālajiem un pašvaldību lietu jautājumiem.

M.Kučinskis bija Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrs no 2004. līdz 2006. gadam, bijis ilggadējs Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs, kā arī Latvijas Republikas Saeimas deputāts 9. un 10. Saeimas laikā.

"Esmu vienmēr augstu vērtējis lielo pilsētu, kā attīstības centru nozīmi Latvijas reģionālajā politikā. Ņemot vērā manu ilggadējo pieredzi vadot pašvaldību un pieredzi pašvaldību lietu jautājumos, esmu apņēmies likt lietā savas zināšanas, lai palīdzētu LLPA stiprināt pilsētu reģionālo nozīmi Latvijas kopējā ekonomikas attīstībā", skaidro M.Kučinskis, LLPA padomnieks.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23.augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.