Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeima vienbalsīgi un bez dabatēm apstiprina jauno KNAB šefu

Šorīt Saeimas planārsēdē parlamentārieši vienbalsīgi aizklātā balsojumā par jauno Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāju iecēla Jaroslavu Streļčenoku.

Šāda politiķu vienbalsība lemjot par valsts galveno korupcijas apkarotāju ir vērojama pirmo reizi, jo visu iepriekšējo biroja vadītāju iecelšana amatā bijusi smagnēja, raisījusi daudzas diskusijas valdībā un parlamentā, kā arī parlamenta balsojumos uzrādījusi diametrāli pretējus partiju viedokļus. Tā, piemēram, savulaik, balsojot par Jutas Strīķes iecelšanu amatā, parlamentā viņas kandidatūra divreiz tika izgāzta. Savukārt, lemjot par Normunda Vilnīša kandidatūru, parlamentā risinājās asas debates, jo Jaunais laiks kategoriski iestājās pret šo personāliju.

Par J. Streļčenoku nobalsoja 92 parlamentārieši, nevienam deputātam nebalsojot pret un neatturoties.

Ar Streļčenoku jau bija tikušies arī visi Saeimā pārstāvētie politiskie spēki un atbalstu viņa iecelšanai amatā pauda koalīcijā ietilpstošā Vienotība, Zatlera reformu partija, nacionālā apvienība un arī sešu neatkarīgo deputātu grupa, kā arī opozīcijā esošais Saskaņas centrs.

Kā ziņots, atbildīgā konkursa komisija iepriekš nolēma KNAB priekšnieka amatam virzīt pašreizējo KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieku J. Streļčenoku. Kopumā uz biroja vadītāja amatu tika saņemti 13 pretendentu pieteikumi.