Edgars Rinkēvičs sarunā ar Īrijas vēstnieku uzsver fiktīvo laulību problēmu

16.novembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Īrijas vēstnieku Latvijā Eidanu Kirvanu (Aidan Kirwan), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. Sarunā tika pārrunātas abu valstu divpusējās sadarbības iespējas, kā arī aktuālie ES dienaskārtības jautājumi.

Sarunā tika uzsvērts, ka Latvijas un Īrijas divpusējās attiecības ir ciešas, kā arī veiksmīgi tiek īstenota sadarbība starptautiskajās organizācijās. Puses bija vienisprātis, ka divpusējo attiecību turpmākā attīstībā nepieciešams aktivizēt savstarpējo vizīšu apmaiņu, kā arī būt inovatīviem ekonomiskās sadarbības paplašināšanai. Pārrunājot divpusējo vizīšu plānus, ārlietu ministrs aicināja vizītē Latviju apmeklēt Īrijas ārlietu ministru Eimonu Gilmoru (Eimon Gilmore) un Eiropas lietu valsts ministri Lusindu Kreigtoni (Lucinda Kreighton).

E.Rinkēvičs arī vērsa Īrijas vēstnieka uzmanību uz fiktīvo laulību problemātiku Īrijā. Ministrs norādīja, ka Latvija aktīvi strādā pie nacionālās likumdošanas uzlabojumiem, lai varētu sodīt fiktīvo laulību organizētājus, paredzot atbildību arī par nelikumīgas uzturēšanās nodrošināšanu un organizēšanu ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. E.Kirvans atzina jautājuma nozīmi abām valstīm un informēja, ka atbildīgās Īrijas institūcijas strādā pie likumdošanas grozījumiem, lai risinātu šīs problēmas.

Pārrunājot aktuālos ES jautājumus, E.Rinkēvičs uzsvēra Latvijas prioritātes ES daudzgadu budžeta veidošanas diskusijās, kā arī atbalstu stabilitātes, konkurētspējas un izaugsmes centieniem gan eirozonā, gan ES kopumā.

Preses kontaktiem:

Latvijā

Šobrīd AS "Latvijas valsts meži" (LVM) valdījumā ir vairāk nekā 5000 meža autoceļu ar kopējo garumu aptuveni 13 000 km, t.sk. 8300 km LVM izbūvēti vai pārbūvēti. Par to, kā tie tiek apsaimniekoti, būvēti no jauna, un kas jāievēro ikvienam, kurš pārvietojas pa meža ceļiem, "Neatkarīgajai" stāsta LVM meža infrastruktūras ekspluatācijas un uzturēšanas vadītājs Ingus Barviķis.

Svarīgākais