Rinkēvičs: Latvija atbalsta Turcijas dalību Eiropas Savienībā

„Latvija ir viena no lielākajām Turcijas atbalstītājām iestājai Eiropas Savienībā,” tiekoties ar Turcijas ES lietu ministru Egemenu Bagišu (Egemen Bağış), uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Tikšanās laikā abi ministri uzsvēra Latvijas un Turcijas lieliskās divpusējās attiecības, pārrunāja Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumus un Turcijas pievienošanās sarunu gaitu, Tuvo Austrumu miera procesa aktualitātes, situāciju Afganistānā, kā arī citus svarīgus starptautiskās politikas dienaskārtības jautājumus.

Sarunā ārlietu ministrs atzīmēja Latvijas vēlmi intensificēt abu valstu ekonomiskās attiecības, pateicās par Turcijas aktīvu iesaisti NATO gaisa patrulēšanā virs Baltijas valstu gaisa telpas, kā arī uzsvēra Latvijas atbalstu cīņai pret starptautisko terorismu visās tā izpausmes sfērās. E.Rinkēvičs uzsvēra Latvijas vēlmi vizītē uzņemt Turcijas premjeru Redžepu Tajipu Erdoganu (Recep Tayyip Erdoğan) un prezidentu Abdulu Gilu (Abdullah Gül).

E.Bagišs no savas puses augstu novērtēja un pateicās Latvijai par izteikto konsekvento atbalstu Turcijai Eiropas integrācijas procesā, kā arī pauda gandarījumu par ekonomiskās sadarbības straujo pieaugumu pēdējā gada laikā.

Latvijas un Turcijas divpusējās attiecības ir labas un draudzīgas. Veiksmīgi attīstās politiskais dialogs. Latvija stingri atbalsta Turcijas pievienošanos Eiropas Savienībai pēc tam, kad ar Turciju būs pabeigtas pievienošanās sarunas. Prioritāte abu valstu attiecībās ir ekonomisko sakaru veicināšana, kuriem ir ievērojams potenciāls, ņemot vērā Turcijas 77 miljonu iedzīvotāju lielo tirgu. Turcija ir iecienīts galamērķis Latvijas tūristu ceļojumiem, ko veicina gan tiešie regulārie avioreisi Rīga – Stambula, ko veic aviokompānijas "AirBaltic" un "Turkish Airlines", gan arī daudzi čarterreisi vasaras sezonā.

Svarīgākais