Japānā atklāta Baltijas nedēļa

Vakar, 6.novembrī,Japānā Owada kultūras centrā Tokijā ar Latvijas vēstnieka Japānā Pētera Vaivara uzrunu tika atklāta Baltijas nedēļa Japānā.

Baltijas nedēļas laikā notiks dažādi koncerti un izstādes, latviešu, lietuviešu un igauņu tradicionālo ēdienu gatavošanas demonstrācijas un citi pasākumi. Tāpat Baltijas nedēļas ietvaros iespējams apskatīt arī Rūjienas Mākslas skolas bērnu zīmējumu izstādi.

Minēto pasākumu organizē Baltijas valstu sadraudzības organizācijas un Latvijas preču specializētais veikals „Riga Collection” ar visu trīs Baltijas valstu vēstniecību atbalstu.

12.novembrī Baltijas nedēļas izskaņā notiks Japānas-Latvijas Mūzikas biedrības un Latvijas vēstniecības Japānā kopīgi organizētais 2.Latvijas Mūzikas festivāls Japānā, kas būs šī gada lielākais Latvijas kultūras pasākums Japānā. Paredzams, ka to apmeklēs ap 500 skatītāju.

Savukārt 17.novembrī notiks Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltīta pieņemšana Latvijas vēstniecībā Japānā, uz kuru tiek aicināts Japānā rezidējošais diplomātiskais korpuss un redzami Japānas sabiedrības pārstāvji.

Svarīgākais