Zatlers lūdz premjeru nodrošināt VID darbību un vadību

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir sazinājies ar premjeru Valdi Dombrovski (JL) un lūdzis nodrošināt Valsts ieņēmuma dienesta (VID) darbību un vadību, aģentūru LETA informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

"Šobrīd, kad valstij tik būtiski ir nodrošināt efektīvu nodokļu administrēšanas procesu, kā arī sniegt palīdzīgu roku Latvijas uzņēmējiem, ir nepieciešams funkcionāls VID," uzskata valsts pirmā persona.

Vizītes laikā Kuldīgā Zatlers pārliecinājās, ka darbinieki ir neziņā par strukturālo reformu, kas zināmā mērā liedz profesionāli un ar atdevi pildīt pienākumus. Valsts prezidents arī norāda, ka VID un Finanšu ministrijas darbības izvērtējums ir Ministru prezidenta kompetencē.

LETA jau ziņoja, ka koalīcijas partneru iebildumu dēļ valdība šodien jautājumu par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja iecelšanu atlika līdz nākamajai ārkārtas sēdei pirmdien, 26.oktobrī.

Kā ziņots, finanšu ministrs Einars Repše (JL) no VID vadītāja amata ir atstādinājis Dzintaru Jakānu un par viņa aizvietotāju virza VID ģenerāldirektora pirmo vietnieci, Galvenās nodokļu pārvaldes direktori Neliju Jezdakovu.

Šīsdienas sēdē Repše aptuveni pusstundu kolēģiem skaidroja iemeslus, kāpēc nolēmis atstādināt Jakānu no amata, tomēr tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) un vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) iebilda pret šī jautājuma skatīšanu šodien, jo viņi vēloties uzklausīt paša Jakāna skaidrojumus. Turklāt pienākumu izpildītāja iecelšana neesot steidzama, jo pašlaik ir piektdienas vakars, bet VID piektdienās nestrādā.

Finanšu ministrija (FM) uzskata, ka, atstādinot VID ģenerāldirektoru Jakānu no pienākumu pildīšanas, dienesta reorganizācijas process netiks kavēts, bet tieši otrādi - tas tiks sekmēts. Finanšu ministrs atstādinājis Jakānu no amata tieši tādēļ, ka Jakāns esot kavējis VID reorganizācijas procesu kopumā.

Svarīgākais