Ārstu biedrības pārstāvji dosies vizītē pie veselības ministres

4.novembrī plkst.10.00 Latvijas Ārstu biedrības pārstāvji ir aicināti tikties ar veselības ministri Ingrīdu Circeni. Ārstu biedrības viedoklis par primāri veicamiem uzdevumiem ir nemainīgs.

Tā uzskata, ka nepieciešamas izmaiņas normatīvajos aktus, kas nosaka medicīnas aprūpes finansējuma un organizācijas jautājumos. Ir jāpārstrādā MK noteikumi Nr.1046, kuros veiktie neskaitāmie labojumi tos padarījuši nelietojamus, kā arī nepieciešams novērst tās kļūdas, ko radīs MK noteikumu Nr.899 par zāļu izrakstīšanas kārtību stāšanās spēkā no 1.01.2012.

Nav pieļaujama monopolstāvokļa veidošanās nozarē kopumā vai atsevišķos tās segmentos.

Sabiedrības veselības un epidemioloģijas jautājumi nav tikai šauri veselības aprūpes jomas, bet valsts ekonomiskas izaugsmes un ilglaicīgas politikas jautājumi, tāpēc visas aktivitātes, kas vērstas uz iedzīvotāju veselību, piemēram, smēķēšanas ierobežošana, alkohola un citu atkarību raisošu vielu lietošana, ir valdības prioritārie jautājumi.

Ārstu atalgojums un sociālās garantijas ir pamatjautājumi, kas noteiks cilvēkresursu veiksmīgas vai neveiksmīgas politikas rezultātu. Ārstu emigrācija no Latvijas nav apstājusies.

LĀB arī turpmāk būs aktīva nozares speciālistu interešu paudēja un cer, ka sadarbībā ar jauno nozares ministri kopīgi panāks labāko risinājumu gan pacientiem, gan nozarei.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais