Vairums iedzīvotāju uzskata, ka no sarakstiem svītrotos politiķus nedrīkst iecelt nozīmīgos amatos

Lielākā daļa (63%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka 11. Saeimas vēlēšanās no partiju sarakstiem svītroto deputātu kandidātu iecelšana valstiski nozīmīgos amatos noteikti nav pieļaujama.

Savukārt ceturtā daļa (24%) ekonomiski aktīvo iedzīvotāju norāda, ka no partiju sarakstiem svītrotos deputātu kandidātus drīzāk nevajadzētu iecelt valstiski nozīmīgos amatos. To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia veiktais pētījums.

3% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju drīzāk pieļauj, ka valstiski nozīmīgos amatos var iecelt svītrotos deputātu kandidātus. Savukārt tikai 0.4% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka noteikti pieļaujama no partiju sarakstiem svītroto deputātu kandidātu iecelšana valstiski nozīmīgos amatos.

9% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

Valmierā 12.oktobrī jau trešo gadu notiks Simjūda tirgus, kas pulcēs apmēram 350 tirgotājus, aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.