71% Latvijas pilsoņu uzskata, ka sarunas par koalīcijas veidošanu nenotiek pietiekami ātri

Absolūtais vairākums (71%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuriem ir LR pilsonība, uzskata, ka sarunas par jaunās valdības koalīcijas veidošanu nenotiek pietiekami ātri. To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, septembra beigās veiktais pētījums.

48% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuriem ir LR pilsonība, uzskata, ka sarunas par jaunās valdības koalīcijas veidošanu drīzāk nenotiek pietiekami ātri. Ceturtā daļa (23%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuriem ir LR pilsonība, uzskata, ka sarunas noteikti nenotiek pietiekami ātri.

Savukārt 13% aptaujāto pilsoņu uzskata, ka sarunas par jaunās valdības koalīcijas veidošanu drīzāk notiek pietiekami ātri. Tikai 2% aptaujāto uzskata, ka noteikti sarunas notiek pietiekami ātri.

14% aptaujāto nav konkrēta viedokļa par jaunās valdības koalīcijas veidošanas ātrumu.

Latvijā

Valmierā 12.oktobrī jau trešo gadu notiks Simjūda tirgus, kas pulcēs apmēram 350 tirgotājus, aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.