Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Kultūras koledžas studenti rīkos atvadu "sveicienu" no Ēlertes

© Helēna Erte

Rīt, 20.septembrī pulksten 14, pie Ministru kabineta ēkas tiks rīkots pikets pret nepārdomātu un sasteigtu reformu valdības pēdējās darba dienās. Latvijas Kultūras koledžas studenti vēlas paust savu viedokli par Latvijas Kultūras koledžas (LKK) reorganizāciju un nevēlas pieļaut, ka Kultūras ministrijas nepārdomātie lēmumi tiek pieņemti un realizēti.

LKK studenti ir pret sasteigta rīkojuma pieņemšanu par LKK pievienošanu Latvijas Kultūras akadēmijai. Ministrija nav sniegusi pamatotus, vērā ņemamus argumentus un finanšu līdzekļu ietaupījuma aprēķinus, kāpēc vajadzīga iestāžu apvienošana un kādi būs ieguvumi apvienošanas gadījumā. Jau divus gadu tiek mēģināts salāgot studiju programmas šīm divām augstākās izglītības iestādēm, bet nekas šajā jautājumā nav atrisināts, tāpēc studenti ir satraukti par savu turpmāko likteni. Studenti uzskata, ka vispirms ir jāsaprot un jānovērtē reformas nepieciešamība un tas, kā reforma realizējama, pēc tam tāda jāveic. Nevis kā šajā gadījumā - sākumā reorganizē un pēc tam domā par sekām.

Tauta jau ir paudusi savu attieksmi pret pašreizējo kultūras ministri Sarmīti Ēlerti - viņa ir viena no visvairāk vēlēšanu biļetenos svītrotajiem/nevēlamajiem deputātu kandidātiem 11. Saeimas vēlēšanās. LKK Studentu pašpārvalde nevēlas pieļaut, ka Kultūras ministrija savās pēdējās darba dienās izrāda varu un realizē Ministru kabinetā savu apšaubāmo ideju par augstskolu apvienošanu, meistarīgi slēpjoties zem finanšu līdzekļu taupības lozunga, teikts studentu izplatītajā paziņojumā.