Rēzeknes mērs gandarīts par vēlēšanu rezultātiem Rēzeknē

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs ir gandarīts par vēlētāju izdarīto izvēli par labu „Saskaņas centram”. Viņš pateicas vēlētājiem par atbalstu un aktivitāti, rodot iespēj, piedalīties Saeimas vēlēšanās.

„Vēlēšanu rezultāti parādīja, ka pilsētas iedzīvotāji uzticas partijai „Saskaņas centrs”. Tas vienlaicīgi ir arī pozitīvs Rēzeknes pilsētas domes darba novērtējums. Kopā mēs izdarīsim visu, lai mūsu pilsēta attīstītos, lai šeit dzīvotu mūsu bērni. Pateicamies par izrādīto uzticību un atbalstu. Mēs attaisnosim jūsu uzticību arī turpmāk,” – teica pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs.

Saskaņā ar Centrālās Vēlēšanu komisijas sniegto informāciju Rēzeknes vēlēšanu iecirkņos ir nobalsojuši 58,34% no pilsētā dzīvojošo balsstiesīgo iedzīvotāju skaita. Visvairāk Rēzeknē vēlētāji uzticējušies politisko partiju apvienībai „Saskaņas centrs” (63,9%), liecina vēlēšanu provizoriskie dati.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem Latgales apgabalā no „Vienotības” ievēlēti 2 deputāti, tāpat pa 2 deputātiem ir arī no „Zatlera Reformu partijas” un „Zaļo un Zemnieku savienības”, 8 deputāti ievēlēti no politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” un 1 deputāts no nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.