Vēlētāji visaktīvāk svītrojuši mūziķus

© F64

Savulaik balsotāji labprāt vēlējās, lai Saeimā strādātu tautā iemīļoti mākslinieki. Dažādās Saeimās parlamentārieša mandātu ieguva gan komponisti Raimonds Pauls un Imants Kalniņš, gan aktieris Ivars Kalniņš un citi mūziķi, aktieri un komponisti.

Tiesa, pagājušajā nedēļas nogalē notikušajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās bija vērojama diametrāli pretēja situācija, jo vēlētāji no sarakstiem aktīvi svītroja laukā visus mākslas pasaules cilvēkus.

Visvairāk svītrotais deputāta amata kandidāts Rīgas apgabalā, Zatlera Reformu partijas sarakstā bija mūziķis Valters Frīdenbergs, kurš plašu atpazīstamību guvis ar savu duetu kopā ar Kažu. Tikmēr Kurzemes apgabalā vēlētāji visvairāk svītrojuši dziedātāju Nauri Puntuli, kas startēja nacionālās apvienības sastāvā. Tāpat šajā apgabalā visvairāk svītrojumus zaļzemnieku sarakstā izpelnījās komponists Imants Kalniņš, kurš bijis vairāku Saeimu deputāts tēvzemiešu rindās.

Latvijā

Tā dēvētās nodokļu reformas ietvaros par vienu procentu punktu tika samazinātas iemaksas banku pārvaldītajos pensiju otrā līmeņa fondos. Šis viens procentu punkts tiks novirzīts valsts pārvaldītajā pirmajā pensiju līmenī. Tā kā šī pārbīde noteikta uz četriem gadiem, tad tiek lēsts, ka šajā laikā bankas nesaņems 616 miljonus eiro.

Svarīgākais