EP priekšsēdētājs nosoda nāvessoda saglabāšanu Baltkrievijā

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Ježijs Buzeks šodien atklājot EP plenārsesiju Strasbūrā paudis bažas par nāvessoda sankcijas saglabāšanu vairākās valstīs, bet īpaši Baltkrievijā.

"Eiropas Savienība daudzas reizes ir atkārtojusi, ka nāvessods ir nežēlīgs un nehumāns, un tas ir pretrunā cilvēktiesībām, bet diemžēl Eiropā joprojām ir viena valsts, kur nāvessods tiek piespriests un izpildīts - tā ir Baltkrievija," sacīja Buzeks.

Priekšsēdētājs pauda īpašas bažas arī par Irānas iedzīvotājiem piespriestajiem nāvessodiem pēc aizturēšanas kopš apstrīdētajām prezidenta vēlēšanām jūnijā. Tādu pašu satraukumu Eiropā rada divpadsmit piespriestie nāvessodi pēc etniskajiem nemieriem Ķīnas rietumos, kā arī nāvessodu piespriešana ASV.

Nāvessoda tēmai EP priekšsēdētājs pievērsās, atzīmējot dienu pret nāvessodu, ko 10.oktobrī atzīmē pasaule un Eiropa.

Buzeks arī izteica pārliecību, ka jautājumu par Lisabonas līguma ratifikāciju ar Čehiju izdosies atrisināt jau tuvākajā laikā, atgādinot, ka pirms desmit dienām Polijas prezidents Kačiņskis parakstījis Lisabonas līgumu.

"Es ceru, ka mēs esam soli tuvāk ratifikācijas procesa beigām. Esmu pārliecināts, ka mēs atradīsim risinājumu ar Čehiju tuvākajā laikā," sacīja EP priekšsēdētājs.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais