Skatītāji neizpratnē par Solvitas Āboltiņas runu Imanta Kalniņa koncertā

Pie portāla nra.lv vērsusies kāda lasītāja, kura vēlējās paust neizpratni par Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas uzstāšanos vakar vakarā Dzintaru koncertzālē notikušajā komponista Imanta Kalniņa jubilejas pasākumā "Lielās dziesmas".

Kā norādīja lasītāja, tad politiķes uzruna - visticamāk, priekšvēlēšanu laika ietekmē - bijusi tik gara un tik ļoti nevietā, ka skatītāji politiķi elementāri izsvilpuši un "noappaudējuši".

Vakar Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē izskanēja viens no šīs vasaras emocionāli un mākslinieciski bagātākajiem koncertiem – Imanta Kalniņa „Lielās dziesmas”. To, ka šis pasākums ir īpašs, apliecinājusi arī pārpildītā zāle un skaļie applausi pēc katras dziesmas. Lai gan pasākuma nosēgumā uz skatuves kāpa gan Jūrmalas pilsētas vadība, gan tika nolasīti arī Valsts prezidenta apsveikuma vārdi komponistam, visi konstruktīvie, sirsnīgie apsveikumi lieliski iederējušies koncerta formātā un zālē valdošajā emocionālajā atmosfērā. Tiesa, kā norāda lasītāja, pilnīgi nepārdomāti, pārlieku gari, samocīti un samāksloti izskanējusi Saeimas vadītājas S. Āboltiņas uzruna, kura jau pēc pirmajām minūtēm raisījusi klausītāju neizpratni, savukārt, uzrunai ievelkoties, zālē esot atskanejuši pat daži svilpieni un aplausi, kas aicinājuši politiķi meklēt citu skauvi savām priekšvēlēšanu akivitātēm. Lai gan politiķe komponistam veltīja gan Imanta Ziedoņa dzeju, gan pateicības un atzinības vārdus, tomēr runa esot bijusi neadekvāti gara, garlaicīga, tajā neesot bijis nedz cilvēcīgās sirsnības, nedz pārdomātas loģikas.

Svarīgākais