Nav zināms, kas būs LR2 uzraudzības iestāde

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) uzdevusi Latvijas Radio (LR) izstrādāt 2. kanāla koncesijas finanšu ekonomisko aprēķinu. Tieši šis dokuments būs tas, kas lielā mērā noteiks, cik ātri būs iespējams sākt konkursu par LR2 nodošanu koncesijā.

"Kad LR iesniegs aprēķinu, tad NRTP lems par tā apstiprināšanu. Pēc tam šo ekonomisko aprēķinu nosūtīs Finanšu ministrijai (FM) un uzraudzības iestādei. Juridiskā problēma ir tāda, ka līdz pat šim brīdim nav apstiprināti Ministru kabineta (MK) noteikumi par to, kas tad būs šī uzraudzības iestāde," Neatkarīgajai atklāj NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece (attēlā).

Viņa stāsta, ka pēc tam, kad būs saņemti pozitīvi atzinumi no FM un pagaidām nezināmās uzraudzības iestādes, pēc publiskās un privātās partnerības likuma, kas stājās spēkā tikai no oktobra, būs nepieciešams saņemt atbalstu no MK par koncesijas procedūras uzsākšanu.

"Un tikai tad NRTP organizēs koncesijas procedūru, kā to paredz publiskās un privātās partnerības likums, izsludinās konkursu. Pretendentu pieteikšanās termiņš pēc šā likuma ir vismaz 30 dienas. Turklāt konkurss un konkursa nolikums vēl pagaidām ir tāla nākotne, es paredzu, ka ne agrāk kā novembra beigās varēs to reāli izsludināt," norāda D. Buceniece.

Mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras TNS Latvia dati liecina, ka LR2 ir klausītākā radiostacija Latvijā. 25,3 procentus no kopējā radio klausīšanās laika Latvijas iedzīvotāji velta tieši šai radiostacijai. Tās nodošana koncesijā ir veids, kā LR palielināt ieņēmumu daļu.

Svarīgākais