Latvijas Televīzija sāk 11. Saeimas priekšvēlēšanu raidījumus

Gatavojoties 11. Saeimas ārkārtas vēlēšanām, Latvijas Televīzija, aicinot mūsu valsts pilsoņus 17. septembrī balsot atbildīgi, gudri un zinoši, no 24. augusta LTV1 ēterā skatītājiem piedāvās priekšvēlēšanu debates “Izvēlies nākotni!”.

Kopumā paredzētas deviņas diskusijas. Piecas diskusijas ar vēlētāju līdzdalību notiks Latvijas novados – Līvānos, Bauskā, Cēsīs, Kuldīgā un galvaspilsētā Rīgā, reģionālajām diskusijām piemērojot Saeimas vēlēšanu likumā noteiktos vēlēšanu apgabalus - Latgali, Zemgali, Vidzemi, Kurzemi un Rīgu.

Trijās diskusijās, kas notiks Latvijas Televīzijas studijā, partiju pārstāvjiem būs jāparāda, kā viņi risinās valstij un sabiedrībai vitāli svarīgos demogrāfijas, nodarbinātības un tiesiskuma jautājumus.

Savukārt Saeimas ārkārtas vēlēšanu priekšvakarā LTV studijā notiks tradicionālās premjera amata kandidātu debates.

Reģionālajās diskusijās tiks aicināti piedalīties pārstāvji no politiskajām partijām un politisko partiju apvienībām, kas pārstāvētas 10. Saeimā, un tie politiskie spēki, kas jaunākajās reitingu tabulās būs pārvarējuši divu procentu barjeru. Tādi paši līdzdalības nosacījumi būs 16.septembra vakarā plānotajām premjera amata kandidātu debatēm. Savukārt studijas diskusijās piedalīsies visu 11. Saeimas vēlēšanām pieteikto sarakstu pārstāvji.

Pirmā diskusija tiešraidē no Līvāniem , jaunā novada Kultūras centra būs skatāma trešdien, 24. augustā, plkst. 21.20.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.