11.Saeimas vēlēšanām reģistrēti šonedēļ iesniegtie deputātu kandidātu saraksti

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien 11.Saeimas vēlēšanām reģistrēja visus šonedēļ iesniegtos deputātu kandidātu sarakstus, portālu nra.lv informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

11. Saeimas vēlēšanām ir reģistrēti partiju apvienības "Vienotība", Zaļo un Zemnieku savienības un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" deputātu kandidātu saraksti. Tādējādi kopā ar partiju apvienības "Saskaņas Centrs" deputātu kandidātu sarakstu 11.Saeimas vēlēšanām pašlaik ir reģistrēti četri kandidātu saraksti, kuros kopā pieteikti 460 deputātu kandidāti.

CVK pieņemtos deputātu kandidātu sarakstus ir nosūtījusi pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram. Šo iestāžu kompetencē ietilpst pārbaudīt, vai sarakstos pieteiktie deputātu kandidāti atbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām un uz viņiem neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likumā noteiktajiem kandidēšanas ierobežojumiem.

Pēc sarakstu reģistrēšanas kandidātu sarakstu vairs nevar atsaukt, un grozījumus šādā sarakstā drīkst izdarīt tikai CVK, svītrojot kandidātus, par kuriem saņemti atzinumi vai tiesas spriedumi, ka viņi neatbilst likuma prasībām vai izdarot sarakstā tehniska rakstura labojumus.

Sarakstu reģistrēšanas secībā tiks izlozēti arī sarakstu numuri 11.Saeimas vēlēšanās. Kandidātu sarakstu numuru izloze plānota šā gada 19.augustā.

CVK šodien arī apstiprināja 11.Saeimas vēlēšanu zīmju paraugus, iecēla vēlēšanu iecirkņu komisijas priekšsēdētājus, sekretārus un locekļus ārvalstīs, kā arī lēma par pašvaldību rosinātajām izmaiņām Latvijas vēlēšanu iecirkņu sarakstā. Šīs izmaiņas gan bija tehniska rakstura, jo vēlēšanu iecirkņu skaits Latvijā - 950 - netika grozīts.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 11.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz ceturtdienai, 18.augustam.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais