Pensiju indeksācija šogad nenotiks

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien nolēma neskatīt jautājumu par pensiju indeksāciju, nevirzot attiecīgos grozījumus pensiju likumā pirmajam lasījumam.

Tas nozīmē, ka pensiju indeksācija šogad, visticamāk, nenotiks. Lēmumu deputāti pieņēma balsojot. Par pensiju indeksiju bija tikai divi deputāti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) - Andris Bērziņš un Māris Dzelzkalns.

Komisijā izvertās asas diskusijas par pensiju likuma grozījumiem, jo ir zināms, ka Valsts prezidents apņēmies nesasaukt Saeimas sēdes par jautājumiem, par kuriem nav vienošanās koalīcijā un kuriem nav Finanšu ministrijas (FM) atbalsta.

FM parlamentārā sekretāre Ilze Viņķele atzina, ka FM neatbalsta pensiju indeksāciju. Šoreiz opozīcijas deputāti no Saskaņas centra (SC), kas iepriekš pensiju indeksāciju atbalstījuši, balsoja par pensiju indeksācijas jautājuma izņemšanu no darba kārtības, lai nebremzētu pārējo pensijas likumu grozījumu virzību. Tas attiecas uz priekšlaicīgo pensiju saņēmējiem, pensijām, kuras piešķirtas par darbu kaitīgos apstākļos, bērnu invalīdu vecākiem un citiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.