Lembergs Saeimas vēlēšanās nekandidēs

© Nora Krevņeva, F64 Photo Agency

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs nolēmis tomēr nekandidēt 11. Saeimas vēlēšanās.

Šāda lēmuma pamatā ir vēlme strādāt izpildvarā. A. Lembergs joprojām ir Zaļo un zemnieku savienības premjera amata kandidāts.

Lembergs, komentējot lēmumu startēt kā premjera amata kandidātam, teica, ka jūtas spēcīgāks darbam izpildvarā, nevis likumdošanā.

"Tiem Latvijas pilsoņiem, kas piedalīsies vēlēšanās un vēlēsies balsot par mani kā Ministru prezidenta amata kandidātu, jābalso par Zaļu un zemnieku savienības sarakstu. Es esmu uzmanīgi izvērtējis un es domāju, ka tomēr es vispiemērotākais esmu darbam izpildvarā, tātad valdībā, un parlamentā, likumdošanas procesā, man liekas, ka mana varēšana ir zemāka nekā izpildvarā," paskaidroja Lembergs.

Uz norādi par Valsts prezidenta Andra Bērziņa sacīto, ka cilvēkam ar tādu reputāciju, kāda ir Lembergam, ir mazas izredzes kļūt par premjeru, Lembergs atbildēja, ka par katra politiķa reputāciju spriež vēlētājs, balsojot vai nebalsojot. Viņš uzsvēra, ka par viņa labo reputāciju runājot fakts, ka 94% ventspilnieku pozitīvi vērtē Ventspils pilsētas domes darbu.

"Vainīgs ir tikai tas, kas ir notiesāts un lēmums ir stājies likumīgā spēkā. Es, protams, saprotu, ka ir vesela virkne cilvēku, kas vēlētos linča tiesu, ka vainīgs ir kāds, jo kāds uzskata, ka kāds ir vainīgs. Mums ir tiesiska valsts, un šī kārtība ir jāievēro," viņš klāstīja.

Svarīgākais