SC: Valdība ārkārtas vēlēšanu dēļ nedrīkst novilcināt 2012. gada budžeta projekta sagatavošanu

© Aigars Eglīte

Politiskās apvienības „Saskaņas centrs” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs ir vērsies pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa ar lūgumu nepieļaut, ka Valda Dombrovska Ministru kabinets novilcinātu 2012. gada valsts budžeta sagatavošanas termiņus.

Andrim Bērziņam adresētajā vēstulē teikts – situācijā, kad 10. Saeima ir atlaista un norit gatavošanās 11. Saeimas vēlēšanām, ir īpaši svarīgi nodrošināt valsts attīstības nepārtrauktību, tajā skaitā, nepieciešams ievērot nākamā gada valsts budžeta projekta sagatavošanas termiņus.

„Saskaņas centrs” norāda, ka jau 2011. gada februārī Ministru kabinets apstiprināja rīkojumu „Par 2012. gada valsts budžeta projekta un vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvara 2012.-2014.gadam sagatavošanas grafiku”. Tomēr pēc tam, kad politiskā situācija valstī mainījās, finanšu ministrs Andris Vilks paziņoja, ka visoptimālākais variants ir izstrādāt 2012. gada valsts budžetu rudenī, tas ir, pēc 11. Saeimas vēlēšanām.

"Visi cilvēki Latvijā, tai skaitā tie, kuri balsoja par „Vienotību” un Dombrovski, visi tie, kuri balsoja par 10. Saeimas atlaišanu, vēlas zināt un viņiem ir tiesības zināt, kādu likteni viņiem 2012. gada valsts budžeta veidolā gatavo valdība," saka Jānis Urbanovičs.

"Valdības nevēlēšanās atklāt kārtis līdz vēlēšanām dod pamatu pesimistiskām prognozēm, bremzē valsts attīstību, neļauj veidot pat īstermiņa perspektīvu plānus. Tāpēc mēs aicinām Bērziņa kungu nepieļaut valsts 2012. gada budžeta sagatavošanas procesa vilcināšanu, tādējādi demonstrējot, ka viņš aizstāv visas sabiedrības intereses, ir visas valsts, nevis šauras politiķu grupas prezidents," norāda J. Urbanovičs.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais