Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Šlesers: ar Zatleru esam uz "tu"

© f64

Par dzīvi, politiku un gatavošanos vēlēšanām – tādas bijušas galvenās svētdienas nakts sarunas, kuras Lielupes krastā smalkajā restorānā La Riva pēc Jaunā viļņa noslēguma pārrunāja prezidenta amatā nepārvēlētais, Zatlera reformu partijas vadītājs Valdis Zatlers un par oligarhu dēvētais Ainārs Šlesers.

«Joprojām Valdi uzrunāju uz tu,» atklāj A. Šlesers.

Jaunais vilnis nav iedomājams bez garām ballītēm, kuras notiek dārgos premium tipa restorānos vai ekskluzīvos naktsklubos. Izņēmums nebija arī noslēguma koncerta diena – 31. jūlijs. Tajā televīzijas skatītāji Dzintaru koncertzāles apmeklētāju vidū daudzkārt varēja redzēt ne tikai V. Zatleru ar kundzi Lilitu, bet arī A. Šleseru. Līdz ar jubilejas konkursa izskanēšanu baņķieri, miljonāri, oligarhi un citas ietekmīgas personas sēdās limuzīnos un devās uz Lielupi. Tur pēc bagātīgas maltītes ieturēšanas Jaunā viļņa galvenie organizatori – konkursa idejas autors komponists Igors Krutojs, ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs un konkursa organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans pasniedza īpašus apbalvojumus – V. Zatleram un A. Šleseram. Pasākuma rīkotāju dāsnums bija novērojams arī iepriekš. Ceturtdien līdzīgus apbalvojumus saņēma arī maestro Raimonds Pauls un Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Brīdī, kad pie galdiņa blakus V. Zatleram esošais

A. Šenkmans pameta savu vietu, iespēju aprunāties ar Zatleru izmantoja A. Šlesers. Zatlera reformu partijas preses pārstāve Daiga Holma uzskata, ka šādas situācijas rašanās ir provokācija. «Kāds to ir noorganizējis, tā es domāju,» Neatkarīgajai teica D. Holma. Viņa stāsta, ka saruna ilgusi pāris minūtes un vienīgais, par ko abi politiķi runājuši, bija Jaunais vilnis. Tam gan nepiekrīt

A. Šlesers, kas norāda uz V. Zatlera «laika izjūtas trūkumu». «Mēs visu vakaru bijām pie viena galda. Es biju kopā ar sievu un dēlu, žēl, ka to nepamanīja V. Zatlers, taču mūsu saruna bija vismaz 15 līdz 20 minūtes gara, nevis pusotru, kā viņa pārstāvji apgalvo,» Neatkarīgajai stāsta A. Šlesers.

Ceļu uz Jūrmalu prezidenta amatā nepārvēlētais V. Zatlers mērojis pēc īpaša ielūguma saņemšanas, kas pienācis no A. Šenkmana. «Uz šo pasākumu [koncertu Dzintaru koncertzālē un ballīti smalkajā restorāna] V. Zatlers devās aiz goda un cieņas izrādīšanas,» precizē D. Holma.

Tieši ar parlamenta balsojumu atteikt tiesībsargājošo iestāžu lūgumam izdarīt kratīšanu A. Šlesera dzīvesvietās bija saistīts V. Zatlera lēmums par 10. Saeimas atlaišanu. Pirms divām nedēļām V. Zatlers apgalvoja, ka nerunās ar tām personām, ko iepriekš nosaucis par oligarhiem, to vidū arī A. Šleseru. Viņš norādīja, ka šīs personas nevajadzētu uzklausīt un ņemt vērā, un aicināja savam piemēram sekot arī citus.

«Mums ir labas cilvēciskas attiecības. Iepriekš esam tikušies arī Jūrmalas rezidencē, tikai nedzērām sarkanvīnu,» uzsver A. Šlesers. «Svētdien jauki pavadījām vakaru, runājām par dzīvi, politiku, kā viens un otrs gatavojamies vēlēšanām. Kādi būs jaunās partijas cilvēki. Vismaz tie paziņojumi par cīņu pret oligarhiem – tas laikam bija domāts par kādiem citiem. Pastāstīju, ka piektdien būs LPP/LC kongress. Mums joprojām ir draudzīgas attiecības. Ar Valdi esam uz tu."