Jānis Jurkāns ārkārtas Saeimas vēlēšanās gatavs kandidēt Šlesera partijas sarakstā

Bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns TV3 raidījumam Nekā Personīga apstiprina, ka visticamāk ārkārtas Saeimas vēlēšanās startēs no Aināra Šlesera vadītās partiju apvienīas LPP/LC saraksta.

Atgriezties politikā Jurkānam piedāvājis pats Šlesers. Līdz rītdienai Jurkānam jāsaka gala atbilde, kas visticamāk būšot jā. Jurkāns nav dzirdējis, ka viņš varētu startēt vēlēšanās kā otrais kandidāts no Rīgas LPP/LC kandidātu sarkasta, jo ar Jurkānu par to neviens neesot runājis. Jurkāns apzinās, ka esot pietiekami skandalozs un “grūts pasažieris” partijai. Bet ja tās vadība izlems, ka Jurkāna pieredze ir nepieciešama, viņš politikā atgriezīsies. Šlesera partijā stāties viņš gan nedomājot.

Deputātu sarkastus plānots apstiprināt LPP/LC kongresā nākam piektdien.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.