Lembergs nav pieņēmis lēmumu par kandidēšanu vēlēšanās

© Dāvis Valbaks/f64

"Vai pats kandidēšu vēlēšanās, vēl neesmu izlēmis. Sarakstu iesniegšanas termiņš ir 17. augusts. Attiecīgi manas izlemšanas termiņš būs 8. augusts. Un lēmums būs atkarīgs no izšķiršanās starp pārliecību, ka varu būt gana noderīgs izpildvarā, un šaubām, vai varu būt tikpat noderīgs arī likumdevējvarā," "Neatkarīgajai" teica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Savukārt Latvijas Televīzija (LTV), atsaucoties uz tās rīcībā esošu neoficiālu informāciju, vēsta, ka A. Lembergs vēlēšanās nekandidēs.

Televīzija gan norāda, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) deputātu kandidātu sarakstu ārkārtas vēlēšanām plāno iesniegt 8.augustā un līdz tam vēl varētu būt izmaiņas. Tomēr patlaban vairāki labi informēti avoti LTV apstiprinājuši, ka Lembergs vēlēšanās nekandidēs.

Tikmēr mikroblogošanas vietnē twitter.com Aivara Lemberga profilā ir ierakstīts viedoklis, kas nesakrīt ar LTV pausto informāciju. "Šādu lēmumu neesmu pieņēmis! Ceru, ka arī neviens cits manā vietā," teikts A. Lemberga profilā.

Sarunā ar portālu nra.lv A. Lembergs piebilda, ka LTV Ziņu dienests "strādā unisonā ar maniem politiskajiem pretiniekiem".

Deputātu kandidātu saraksta līderi būšot esošie Saeimas deputāti.

Jau ziņots, ka deputātu kandidātu sarakstus Saeimas ārkārtas vēlēšanām, kas notiks 17.septembrī, partijas varēs iesniegt no 29.jūlija līdz 18.augustam.

Svarīgākais