10. Saeima ir atlaista

10. Saeimas pirmā sēde © Saeima

Provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti par 10.Saeimas atlaišanu liecina, ka 94,30 procenti jeb 650 518 vēlētāji nobalsojuši par parlamenta atlaišanu. Tas nozīmē, ka parlaments ir atlaists.

Svētdienas rītā publicētā informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) interneta mājas lapā liecina, ka ir apkopoti rezultāti par visiem 1028 iecirkņiem Latvijā un ārzemēs.

Pret parlamenta atlaišanu balsojuši 5,48 procenti jeb 37 829 balstiesīgo, bet par nederīgām atzīti 0,21 procents jeb 1478 balsu.

Portāls nra.lv jau ziņoja, ka pašreizējā Saeima strādās līdz jaunā parlamenta sasaukšanai, un šajā laikā Saeimas sēdes sasauks Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš arī noteiks sēdes darba kārtība. Saeimas komisijas un prezidijs arī turpinās strādāt, vienīgi prezidijam nebūs tiesību sasaukt parlamenta sēdes.

Iepriekš CVK vadītājs Arnis Cimdars norādīja, ka, visticamāk, Saeimas ārkārtas vēlēšanas notiks 17. septembrī.

Šis bija pirmā reize, kad Latvijā tika rosināta Saeimas atlaišana.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas Talsos ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Svarīgākais