Jūrmalas tēvzemieši organizē protestu pret "Jaunā viļņa" zvaigžņu aleju

Partijas TB/LNNK Jūrmalas grupa ceturtdien, pulksten 9:30 organizēs piketu pie Jūrmalas pilsētas domes pret „Jaunā viļņa” zvaigžņu alejas veidošanu Turaidas ielā pie Dzintaru koncertzāles.

Tēvzemieši uzskata, ka ir apkaunojoši, ka pie Dzintaru koncertzāles, kur daudzu gadu garumā uzstājušies dažādi slaveni mākslinieki, zvaigžņu aleja būs tikai ar apšaubāmu gaumi slavenajam Krievijas organizētajam konkursam „Jaunais Vilnis”. Bez tam, māc bažas, ka zvaigžņu alejā uzstādītās zvaigznes neatbildīs arī Valsts valodas likuma prasībām – tajās esošie uzraksti nebūs latviešu valodā.

Jūrmalas tēvzemieši uzskata, ka šāda veida populārās mūzikas festivālus vajadzētu rīkot Jūrmalas pašvaldībai un Latvijas Republikas Kultūras ministrijai, nevis Krievijai. Līdzīga prakse jau ir Palangā Lietuvā un Vitebskā Baltkrievijā. Bez tam, šis konkurss ir izcēlies ar bezgaumīgiem jokiem attiecībā pret Latviju, piemēram, uz konkursa skatuves ir parodēta Latvijas valsts himna. Jāpiebilst, ka konkursā nekāda daļa nav atvēlēta dziesmām latviešu valodā, lai gan tas notiek Latvijā.

Svarīgākais