Atbalsta autotransporta līdzekļu nomu Valsts policijas vajadzībām

Otrdien, 19. jūlijā Ministru kabinets (MK) atbalstīja ilgtermiņa autotransporta līdzekļu nomu Valsts policijas darbības nodrošināšanai no 2012. līdz 2016. gadam.

Autotransportam un tā kvalitātei ir būtiska loma Valsts policijas darbā, jo to izmanto tiešo policijas funkciju izpildei – cīņai ar noziedzību, veicot sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanu, reaģējot uz iedzīvotāju izsaukumiem, kā arī preventīvo pasākumu veikšanā, lai mazinātu noziedzīgo nodarījumu skaitu valstī.

Uz 2011.gada 1.janvāri Valsts policijas lietošanā bija 1516 autotransporta līdzekļi, no kuriem īpašumā ir 774, bet operatīvajā līzingā nomātas 742 automašīnas. Tehniskā nolietojuma dēļ daļa esošo automašīnu tiks norakstītas, savukārt operatīvajā līzingā nomātajām automašīnām beigsies līgumsaistības.

Izdevumi ilgtermiņa autotransporta līdzekļu nomai Valsts policijas vajadzībām paredzēti ne vairāk kā 4 220 316 latu apmērā ik gadu.

Transportlīdzekļu ikmēneša nomas maksa iekļauj arī automašīnu KASKO un OCTA apdrošināšanu, tehniskās apskates veikšanu, apkalpošanu un remontdarbus automašīnu drošas un nepārtrauktas lietošanas nodrošināšanai.

Latvijā

“Migrācija ir jāpieņem kā notiekošs faktors,” tālrādē izteicās Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas vadītāja Evija Taurene. Par šo atziņas “pērli” jau ir runāts pietiekami, tāpēc mani vairāk interesēja pati Inovācijas laboratorija. Ko tā “ēd”? Uz ko tiecas?

Svarīgākais