Desmit bērnu māte no šodienas beztermiņa piketā pie Prezidenta pils lūgs Jūrmalas domes atlaišanu

Politiski represētā, 10 bērnu māte Vaira Leiškalne, zemesgabala Jūrmalā, Slokas ielā 57a īpašniece, beztermiņa piketā, kas sāksies 19. jūlija plkst. 11 pie Prezidenta pils, lūgs Jūrmalas domes atlaišanu.

Lūgums saistīts ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības prettiesisko rīcību no 2003.gada augusta nenorēķinoties par pašvaldības sociālo funkciju veikšanai izmantoto īpašumu. Tādejādi pašvaldība ignorē gan Satversmes 105. pantā noteiktās pamattiesības, gan likuma „zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” 12.pantā un Civillikuma 2141.pantā noteikto pienākumu maksāt zemes nomas maksu.

Vaira Leiškalne norāda: „Pēc ilgstošiem mēģinājumiem sakārtot zemes nomas attiecības ar Domi, esmu sapratusi, ka esmu pilnīgi bezspēcīga pret Domes patvaļu. Jautājumu šobrīd nevaru sakārtot arī tiesas ceļā, jo man nav naudas tiesu nodevai. Turklāt, man jau tuvākajā laikā ir nepieciešama operācija, kā arī nepieciešami līdzekļi 2009.gadā izdegušās mājas atjaunošanai. Nesaprotu, kāpēc man būtu jātiesājas ar pašvaldību par valsts likumos noteiktiem principiem. Tie nav interpretējami, bet izpildāmi.

Tā kā dome ilgstoši neievēro likumā noteiktos pienākumus, esmu nolēmusi vērsties pie Valsts prezidenta ar lūgumu uzsākt domes atlaišanas procedūru. Esmu pieteikusi beztermiņa piketu, tāpēc turpmāk arī nakšņošu pie Prezidenta pils.”

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.