Prezidents Andris Bērziņš turpina saņemt ārvalstu amatpersonu apsveikumus

© Toms Kalniņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc stāšanās Valsts prezidenta amatā turpina saņemt ārvalstu augstāko amatpersonu, kā arī dažādu pasaules un Latvijas organizāciju un privātpersonu apsveikumus.

Šonedēļ apsveikuma vēstules saņemtas no ASV prezidenta Baraka Obamas, Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva, Dānijas premjerministra Larsa Lekes Rasmusena, Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozo, Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili, Itālijas prezidenta Džordžo Napolitāno, Japānas imperatora Akihito, Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona, Melnkalnes prezidenta Filipa Vujanoviča, NATO ģenerālsekretāra Andersa Foga Rasmusena, Norvēģijas karaļa Haralda V, Pakistānas prezidenta Asifa Ali Zardari, Romas pāvesta Benedikta XVI, Rumānijas prezidenta Trajana Basesku, Slovākijas prezidenta Ivana Gašparoviča, Slovēnijas prezidenta Danilo Turka, Somijas prezidentes Tarjas Halonenas, Turcijas prezidenta Abdullaha Gila, Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča, Urugvajas prezidenta Hosē Muhikas, Spānijas karaļa Huana Karlosa, Beļģijas karaļa Alberta II, Dānijas karalienes Margrētes II, Nīderlandes karalienes Beatrikses un Vjetnamas prezidenta Nguena Minha Trieta.

Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozo savā vēstulē norāda, ka Andris Bērziņš stājas amatā būtiskā laikā, kad Latvija tuvojas ekonomiskās stabilizācijas programmas pabeigšanai.

„Ar apņēmīgām darbībām atbildot ekonomikas nelīdzsvarotībai, Latvija ir rādījusi piemēru citām valstīm, kuras saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem. Es ticu, ka šī apņēmība tiks saglabāta. Jūsu vadībā Latvijai būs iespēja ieiet jaunā ilgtspējīgas un kopējas izaugsmes ērā, kam pamatā būs Eiropas solidaritāte un demokrātiskas vērtības,” novēlot Valsts prezidentam veiksmi jaunajā amatā, norāda Žozē Manuels Barrozo.

Savukārt NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens raksta, ka „Latvija ir vērtīga NATO dalībvalsts. Mūsu alianses veiksmes pamatā ir kopīgas vērtības un gatavība tās nodrošināt, kā arī aizsargāt citam citu no ārējiem draudiem. Vēlos izmantot izdevību izteikt atzinību par Latvijas aktīvo iesaisti visos NATO darba aspektos”.

NATO ģenerālsekretārs vēstulē informē par vairākiem NATO projektiem ar Latvijas iesaisti un pauž iniciatīvu tos pārrunāt ar Valsts prezidentu ASV notiekošajā NATO samitā 2012.gada pavasarī. Viņš arī pauž cerību, ka Andris Bērziņš spēlēs būtisku lomu NATO dienaskārtības veidošanā un atbalstā un ka viņa vadībā Latvija palikt par nelokāmu sabiedroto un turpinās tās aktīvu iesaisti NATO.

Svarīgākais