Starp "Vienotību" un Zatleru sāk iezīmēties sīva konkurence

Apvienība Vienotība sākusi asu polemiku ar topošo Zatlera Reformu partiju, jau tagad iezīmējot, ka vēlēšanu laikā tieši šie politiskie spēki būs sīvākie konkurenti cīņā par vienu un to pašu elektorātu.

Tikmēr kādreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers cenšas nogludināt briestošo pretnostatīšanos ar solījumiem nepārvilināt Vienotības vēlētājus, bet gan uzrunāt krievvalodīgos balsotājus, kā arī tos, kuri līdz šim par politiku nav interesējušies.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa šonedēļ publiski norādījusi, ka Zatlera Reformu partijas (ZRP) dibināšana ir kļūda, jo, pēc viņas domām, nopietnu sociāli ekonomisko mērķu īstenošanai ir nepieciešama politisko spēku konsolidēšana, nevis vēl vienas sīkpartijas dibināšana. Ir acīmredzami, ka apzīmētāji «sīkpartija» un «vēlēšanu projekts» izraudzīti apzināti, tādējādi gan atspēlējoties par V. Zatlera atteikumu ienākt politikā Vienotības rindās, gan uzsākot cīņu ar konkurentu, kas vēlēšanās, visticamāk, būs sīvākais Vienotības oponents.

V. Zatlers vakar deva visnotaļ skaidru mājienu par to, ka rudenī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās viņa vadītais politiskais spēks mēģinās pārvilināt ne vien Vienotības vēlētājus, bet arī uzrunāt krievvalodīgos balsotājus, kas ar laiku nozīmēs arī Saskaņas centra pozīciju nostiprināšanos. «Zatlera Reformu partija ir izveidota ar mērķi nevis atņemt Vienotības balsis, bet gan uzrunāt un pulcēt arī to vēlētāju daļu (..), kurai vairs nav svarīgs etniskais dalījums, kā arī tos, kas vēlas aktīvāku rīcībspēju – to vidū ir jauni, progresīvi cilvēki – gan latvieši, ga citu tautību Latvijas pilsoņi, kuri līdz šim dažādu iemeslu dēļ politiskajai skatuvei un vēlēšanu urnām ir gājuši ar līkumu,» norāda V. Zatlers, iezīmējot vājus centienus iegalvot Vienotībai, ka viņa partija nepretendēs uz šā politiskā spēka vēlētājiem.

V. Zatlers medijiem arī norādījis, ka Vienotība un ZRP, pēc viņa domām, abas kopā vēlēšanās varētu iegūt nepieciešamo 51 Saeimas deputāta mandātu, kas šīm partijām ļautu izveidot valdību bez citu spēku piesaistes. Viens no Vienotības kuluāru līderiem, politiķis Edgars Jaunups vakar interneta videotērzēšanā atklāti apliecināja, ka V. Zatlers būs Vienotības sīvākais konkurents, kura ienākšana politikā varētu ietekmēt apvienības rezultātus. E. Jaunups prognozēja, ka Vienotībai 11. Saeimā tomēr izdosies iegūt vismaz 20 vietu.