Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ušakovs grib attīstīt sadarbību ar Belģiju tūrisma jomā

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) šodien Rātsnamā uzņēma Beļģijas Karalistes vēstnieku Leopoldu Merksu (Leopold Merckx). Vēstnieks apmeklēja Rīgas domi iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā vēstnieks norādīja, ka starp Latviju un Beļģiju pastāv ļoti labas attiecības un abām valstīm ir daudz kopīga: tās ir nelielas, abās ir nozīmīgas ostu pilsētas un gan viena, gan otra ir multikulturāla valsts, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Domes priekšsēdētājs sveica vēstnieku Rīgas domē un atzīmēja, ka Latvijas un Rīgas iedzīvotāji labi pazīst Briseli, taču mazāk ir zināšanu par pašu Beļģijas Karalisti un par tās citām pilsētām.

Abas puses norādīja uz nepieciešamību attīstīt tūrisma saiknes, jo tūrisma attīstība ir sākums arī sadarbībai citās nozarēs.

Domes priekšsēdētājs informēja vēstnieku par Eiropas Savienības un NVS valstu pilsētu mēru samitu, kas plānots Rīgā 2010. gada vidū. Nils Ušakovs uzaicināja Briseles un citu Beļģijas pilsētu vadītājus piedalīties šajā samitā.

Domes priekšsēdētājs arī informēja par cīņu pret negodīgajām izklaides iestādēm, ko ir uzsākusi Rīgas pašvaldība, un aicināja informēt domi, ja notiek krāpšanas gadījumi attiecībā pret tūristiem no Beļģijas.

Vēstnieks, savukārt, atzinīgi novērtēja pašvaldības aktivitātes tūristu drošības jomā, vēlreiz uzsverot nepieciešamību veicināt tūrisma attīstību starp abām valstīm.