Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bērziņš savā komandā aicina pieredzējušus speciālistus

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa komandā piekrituši strādāt cilvēki, kuriem uzkrāta pieredze politiskajā vidē. Par viņa preses sekretāri piekritusi strādāt Līga Krapāne.

L. Krapāne ir strādājusi laikrakstā Diena, Jāņa Dombura NIP birojā, bijusi viena no LTV raidījuma Kas notiek Latvijā veidotājām, strādājusi žurnālā Rīgas Laiks un LTV ziņu programmā Panorāma. Bez politisko padomu došanas Guntim Ulmanim un Vilim Krištopanam viņa bijusi arī LPP komunikāciju vadītāja un kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja biedra Ērika Jēkabsona palīdze. Tāpat L. Krapāne strādājusi arī vairākos privātos uzņēmumos – vadījusi Latvijas Krājbankas sabiedriskās attiecības un Bankservisā (tagad First Data Latvia).

Savukārt Saeimas Juridiskā biroja juridiskais padomnieks Edgars Pastars ir izvēlēts par A. Bērziņa likumdošanas padomnieku. Gados jaunajam Edgaram Pastaram kopā ar kolēģi Saeimas Juridiskajā birojā Jāni Plepu 2009. gadā iznākusi abu sarakstītā grāmata Saeimas atlaišana. Viņš Saeimas Juridiskajā birojā strādā kopš 2005. gada. E. Pastaram ir darba pieredze arī Satversmes tiesā.

Darbu Valsts prezidenta kancelejā turpinās pašreizējais Valsts prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Raimonds Rožkalns un padomnieks vēstures jautājumos Antonijs Zunda. Kancelejas vadītāja vietnieks arī turpmāk būs Ēriks Ozols, tādējādi nodrošinot kancelejas administratīvā darba pēctecību. Neatkarīgā jau rakstīja, ka A. Bērziņš nolēmis Rīgas pils atslēgu uzraudzīšanu uzticēt bijušajam Saeimas spīkeram, 10. Saeimas priekšsēdētājas biedram Gundaram Daudzem.

Pagaidām gan vēl nav zināms, vai A. Bērziņam būs divi padomnieki šajā jomā, jo esošajam prezidentam Valdim Zatleram ir padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Kukule un padomniece juridiskajos jautājumos Inese Lībiņa-Egner.

«Mēs pašlaik cenšamies padomnieku struktūru izplānot. Pārskatīsim atbildības jomas. Cik kurš padomnieks bijis noslogots, lai nav funkciju dublēšanās. Struktūra būs mazliet citāda,» atzina G. Daudze.