Lembergs izsaka brīdinājumu Dombrovska valdībai un parāda dzelteno kartīti

© f64

„Diemžēl cenas šī gada janvārī attiecībā pret pagājušā gada janvāri ir pieaugušas par pieciem procentiem, un visi, kam pensijas, pabalsti vai darba algas nav indeksētas - dzīvo par pieciem procentiem sliktāk nekā tas bija pirms gada maijā. Ir pārliecība, ka situācija arī jūnijā nav uzlabojusies,” iknedēļas preses konferencē sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

„Kā jau jūs atceraties, pirms vairākām nedēļām Dombrovska valdībai un arī 10. Saeimai devu uzdevumu izdarīt nepieciešamās izmaiņas Latvijas Republikas likumos 2011.gada budžetā un adekvāti inflācijai veikt pensiju un pabalstu paaugstināšanu jeb indeksāciju, kā arī šāda veida indeksāciju veikt darba algām, ko saņem skolotāji, ārsti, cits medicīniskais personāls, iekšlietu sistēmas darbinieki, tiesu sistēmas darbinieki, kultūras darbinieki un citu no valsts budžeta finansēto iestāžu darbinieki. Šobrīd no visa šī plašā uzdevuma Saeimas dienas kārtībā ir nodots izskatīšanai komisijām tikai jautājums par pensiju palielinājumu, tos indeksējot, diemžēl šobrīd jautājums, pēc manām domām, tiek virzīts absolūti nepareizā virzienā. Un atkal tā ir Vienotība, kas pretēji saviem priekšvēlēšanu solījumiem pirms gada piedāvā daļai no pensionāriem samazināt pensijas un uz tā rēķina palielināt pensijas citiem pensionāriem. Sanāk, ka pensionāri finansē pensionārus,” pauda pašvaldības vadītājs.

„Tas ir absolūti nepieņemami, jo visi pensionāri, kas saņem pensijas, atbilstoši spēkā esošajiem likumiem, ir samaksājušo nodokļus un valstij ir pienākums viņiem maksāt pensijas! Šāda veida priekšlikumi grauj tautas ticību valstij un to, ka var uz to paļauties. Ja tu maksā sociālo nodokli, tad vari rēķināties ar valsts apsolīto pensiju, kā arī rēķināties ar to, ka neviens nenozags tavu pensiju,” norādīja Lembergs.

„Tāpēc es esmu pieņēmis lēmumu šodien izteikt brīdinājumu Dombrovska valdībai un parādīt dzelteno kartīti par šādu ideju un priekšlikumu izvirzīšanu koalīcijas vai sadarbības padomē šī gada 27.jūnijā. Es ceru, ka Vienotība saprot, ka nevar solīt pirms vēlēšanām vienu un pēc vēlēšanām darīt ko citu. Ja solījums ir dots, tas ir jāpilda,” rezumēja Lembergs.

Svarīgākais