Vējonis aicina aktīvāk risināt jautājumu par sadarbību ar trešajām valstīm upju apsaimniekošanā

© f64

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis šonedēļ Luksemburgā, Eiropas Savienības valstu vides ministru sanāksmē pauda aicinājumu Eiropas Komisijai aktīvāk risināt jautājumu par sadarbību ar trešajām valstīm upju baseinu apsaimniekošanā.

Baltijas vides ministru kopīgajā paziņojumā, kuru sanāksmē pauda R.Vējonis, uzsvērts, ka pārrobežu sadarbība ar trešajām valstīm kopīgu upju baseinu apsaimniekošanā ir būtiska problēma, kuras īstenošanā ir nepieciešama aktīvāka Eiropas Komisijas iesaistīšanās.

„Pēdējo gadu laikā diskusijas par kopīgu darbu ar Baltkrieviju un Krieviju upju baseinu apsaimniekošanā ir faktiski stāvējušas uz vietas, taču vienošanās ar kaimiņvalstīm ir būtiski nepieciešamas, lai spētu šajā jomā strādāt veiksmīgi,” atzīmē R. Vējonis.

Sanāksmes dalībnieki aktīvi diskutēja par ūdens resursu aizsardzību un šī resursa ilgtspējīgu apsaimniekošanu gan ES ietvaros, gan aiz tās robežām. Nozīmīgākie jautājumi šajā jomā ir ūdens resursu pieejamība, kvalitāte un resursa racionāla pārvaldība.

ES vides ministri apstiprināja arī Eiropas Savienības bioloģiskās daudzveidības stratēģiju 2020. gadam un lēma turpināt diskusijas par konkrētiem soļiem tās īstenošanā.

Plašas diskusijas izvērtās par Eiropas Komisijas paziņojumu „Ceļa karte virzībai uz konkurētspējīgu zema oglekļa ekonomiku 2050. gadā” un tajā paredzētajiem emisiju samazināšanas mērķiem, taču Polijas aso iebildumu dēļ ministri nevienojās par padomes secinājumu projekta tālāko virzību.

Svarīgākais