Rīgas Domē izveidota jauna deputātu frakcija – „Demokrātiskie patrioti”

Pieci deputāti, kuri bija ievēlēti Rīgas Domē (RD) no partijas „Pilsoniskā savienība”(PS) saraksta, ir izstājušies no PS un izveidojuši RD jaunu frakciju – „Demokrātiskie patrioti” (DP).

Deputāti Dāvis Stalts, Dainis Stalts, Jānis Vahers, Jānis Atis Krūmiņš un Aldis Bukovskis ir izstājušies no PS un iestājušies biedrībā ”Demokrātiskie patrioti”. Jaunās frakcijas vadītājs Dāvis Stalts skaidro, ka biedrība „Demokrātiskie patrioti” savā darbībā un nostādnēs grib atgriezties pie tām pamatvērtībām, kuras savulaik pieņēma partija „Pilsoniskā savienība” un kuras partiju apvienībā „Vienotība” pamazām tikušas nobīdītas malā.

Pašlaik PS RD frakcijā ir palikuši 9 deputāti, no kuriem trīs: Juris Viņķelis, Māris Puriņš un Tālis Veismanis skaidri ir pauduši atbalstu partijai „Vienotība” un ir gatavi tajā strādāt. Pārējie seši deputāti skaidro, ka ir iestājušies partijā „Pilsoniskā savienība”, tādēļ būs tās biedri līdz dienai, kad partija tiks likvidēta. Daļa deputātu jau tagad ir apgalvojuši, ka pēc PS likvidēšanas iestāsies biedrībā „Demokrātiskie patrioti”, bet vairāki RD deputāti un pašreizējie PS biedri apsver iespēju no politikas aiziet pavisam.

Latvijā

Šodien, 17. oktobrī, AS "Latvenergo" svinīgi atklāj Telšu (Telšiai, Lietuva) vēja parka būvniecības sākumu Lietuvā, ieliekot simbolisku kapsulu tā pamatos. Paredzams, ka parkā atjaunīgo enerģiju Baltijas valstu tirgum sāks ražot jau 2026. gadā, ienākumiem nonākot Latvijas budžetā. Šis notikums apliecina Latvenergo stratēģisko apņēmību arī turpmāk būt vadošajam atjaunīgās enerģijas komersantam Baltijas valstīs, izmantojot trīs resursus – ūdeni, sauli un vēju.

Svarīgākais