Zatlers sācis sarunas ar Ingunu Sudrabu

© President.lv

Kamēr "Vienotība" gaida no Valsts prezidenta Valda Zatlera atbildi par viņa iesaistīšanos šīs organizācijas rindās, Zatlers ir sācis vispārīgas sarunas ar plašu cilvēku loku.

Līdz šim Zatlera potenciālās partijas kontekstā neoficiāli ir minēti vien daži uzvārdi, tostarp Valsts kontroliere Inguna Sudraba, kādreizējais ģenerālprokurors Jānis Maizītis, kā arī tieslietu eksperts Aivars Endziņš.

Kā nra.lv atzina I. Sudraba, viņa ar V. Zatleru esot tikusies jau šīs nedēļas sākumā. I. Sudraba neslēpa, ka abu amatpersonu saruna esot bijusi visnotaļ nekonkrēta, aizplīvurota un vairāk atgādinājusi taustīšanos. "Konkrēts jautājums par iesaistīšanos kādā politiskajā spēkā man netika uzdots. Valdis Zatlers nevarēja skaidri formulēt vīziju par savu tālāko darbību, tādēļ mēs runājām ļoti vispārīgās frāzēs," uzsvēra Valsts kontroliere.

Valsts prezidenta kancelejas preses dienesta pārstāve Daiga Holma portālam nra.lv atturējās komentēt jautājumu, vai prezidentam Zatleram ir bijusi saruna ar valsts kontrolieri Sudrabu. "Mēs nekomentēsim. Nevaram ne apstiprināt, ne noliegt," atbild D. Holma.