Grūtups: Andrim Bērziņam būtu jāsāk ar atteikšanos no Triju Zvaigžņu ordeņa

© f64

Advokāts Andris Grūtups uzskata, ka jaunajam Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, stājoties savā amatā, pirmais darbs būtu atcelt kārtību, ar kuru prezidents sev piešķir Triju Zvaigžņu ordeni.

A. Grūtups šodien intervijā "Neatkarīgajai" uzsver, ka Bērziņa pirmais darbs būtu "likvidēt to muļķīgo kārtību, ko ieviesusi Vaira VīķeFreiberga, ka prezidenti paši sev piešķir augstākās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, stājoties amatā."

"Iespējams, viņai šī broša bija vajadzīga, bet tā pat neviens diktators nav darījis. Staļinam bija tikai viena zelta zvaigznīte, ko viņš sev piešķīra, kad frontē sāka iet uz labo pusi, Hitleram, manuprāt, nebija neviena apbalvojuma. Vai tiešām mūsu prezidentiem jāizskatās kā Brežņevam, kas nevarēja taisni nostāvēt no ordeņu smaguma? Vēl es domāju, ka mums visiem spēkiem jāatbalsta jaunais prezidents, kam ir visas nepieciešamās zināšanas un pieredze, ko vajag tieši šobrīd. Viņš nedrīkst būt mazdūšīgs un salūzt zem tās negāciju lavīnas, kas nāk pār viņu. Jo mazdūšība vienmēr tiek novērtēta nicinoši – neatkarīgi no motīviem un situācijas. Cilvēki vienmēr ciena stingru raksturu un konsekvences."

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais