Latvijā notiks starptautiskās militārās mācības „Open Spirit 2011”

14. jūnijā, Ministru kabinetā apstiprināts Aizsardzības ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts „Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām Latvijas Republikas teritorijā 2011.gadā”.

Šogad Latvijā plānots rīkot kopīgās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību militārās mācības „Open Spirit 2011”, kuras norisināsies no 2011.gada 19.augusta līdz 2011.gada 3.septembrim.

Ņemot vērā, ka militārajās mācībās „Open Spirit 2011” paredzēts piedalīties vairāk nekā 500 ārvalstu bruņoto spēku karavīriem, lēmums par šādu mācību rīkošanu saskaņā ar likuma “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās” 9.pantu jāpieņem Ministru kabinetam.

Militārās mācības „Open Spirit 2011” ir Jūras spēku flotiles rīkotas vēsturisko mīnu meklēšanas un iznīcināšanas mācības, kurās piedalīsies arī bruņoto spēku vienības no Beļģijas, Igaunijas, Francijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Krievijas, Vācijas un Zviedrijas. Militāro mācību norises vieta ir Irbes jūras šaurums.

Militārās mācības „Open Spirit 2011” ir nepieciešamas, lai pilnveidotu Ziemeļatlantijas līguma organizācijas un programmas „Partnerattiecības mieram” valstu savstarpējo sadarbību un uzlabotu Baltijas jūras kuģošanas drošību.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.