Brigmanis: šai Saeimai nevajadzēja vēlēt prezidentu

© f64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis šodien intervijā "Neatkarīgajai" atzīst, ka šai Saeimai nevajadzēja vēlēt Valsts prezidentu.

"Domāju, ka būtu dziļi ētiski pateikt, ka šī Saeima, kam ir izteikta neuzticība, principiāli nevēlē prezidentu, nelemj ne par Valdi Zatleru, ne Andri Bērziņu, ne kādu citu. Es pats biju lielas dilemmas priekšā, vai vispār man balsot prezidenta vēlēšanās. Taču, tā kā biju solījis balsot par Zatleru, to arī izdarīju. Bet principā šai Saeimai vispār nevajadzēja vēlēt prezidentu. No otras puses – ja reiz tev vēlēšanās bija izteikta uzticība, deputāta pienākumi jāpilda līdz galam! Bet, ja reiz runājam par liegumu šīs Saeimas deputātiem startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, tad jautājums ir – cik dziļas tās konsekvences meklējam? Vai varbūt pašam prezidentam vajadzēja iet un prasīt šādas Saeimas uzticību un balsojumu par sevi? Te var daudzas konsekvences meklēt, cik vispār šāda Saeima, kurai ir tāda neuzticība, var kādus lēmumus pieņemt, tajā skaitā par Satversmes grozījumiem, deputātu imunitāti, jebko citu? Tā mēs varam aizrunāties, ka vispār ar to brīdi, kad bija prezidenta paziņojums, beidzam strādāt un ejam mājās!" intervijā norāda Augusts Brigmanis.

Pilnu intervijas tekstu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais