Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Vienotībā" spriež, vai aicināt jaunus biedrus arī no oligarhu partijām

© f64

Politiskā apvienība "Vienotība" apspriež iespēju vēl līdz ārkārtas Saeimas vēlēšanām rudenī piesaistīt sev jaunus biedrus, to skaitā tādus, kuri turpmāk vairs negribētu darboties oligarhu partijās, taču politiku pamest nevēlas, ziņo TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Viens no "Vienotības" valdes locekļiem, aizsardzības ministrs Artis Pabriks prognozē, ka gaidāma partiju pārgrupēšanās. Uz sabrukšanas robežas atrodas apvienība „Par Labu Latviju” (PLL), kas izveidota uz Tautas partijas (TP), Latvijas Pirmās partijas un Latvijas ceļa (LPP/LC) un vairāku reģionālo partiju bāzes.

Arī Zaļo un Zemnieku savienībā (ZZS) ir biedri, kas pārdomā savu politisko nākotni. Šajās partijās ir daudz labu un politikā darboties spējīgu cilvēku, uzskata Pabriks.

Pabriks uzskata, ka "Vienotībai" ir jāaicina šos politiķus pievienoties: „Mums ir jāmēģina panākt tomēr tādu zināmu ideoloģisko un politisko konsolidāciju un piesaistīt arī pietiekami daudz cilvēku no, es pat nebaidītos teikt, no citiem politiskiem spēkiem, maziem vai lieliem vai vienkārši no pilsoniskās sabiedrības, kuri ir gatavi darboties politikā, balstoties uz veselo saprātu.”

Kā zināms, "Vienotība" ir aicinājusi savās rindās arī pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru, taču atbilde pagaidām nav saņemta.