Deviņus deputātus sauks pie administratīvās atbildības par kompensāciju akceptēšanu pašiem sev

Saeimas plenārsēdē šodien tika pieņemts lēmums piekrist deviņu parlamentāriešu saukšanai pie administratīvās atbildības par nekorektu lēmuma pieņemšanu attiecībā uz kompensāciju saņemšanu.

nra.lv jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēlas saukt pie administratīvās atbildības vairākus Saeimas Saimnieciskās komisijas deputātus, kuri, lemjot par sakaru, transporta un dzīvokļa īres kompensācijām, balsoja par visu sarakstu kopumā, nevis par katram deputātam piešķiramo kompensāciju atsevišķi, tādējādi atbalstot kompensāciju piešķiršanu sev pašiem.

KNAB vēlas saukt pie adbildības deputāti Ilzi Viņķeli (Vienotība), kura nobalsojusi par 179 latu transporta izdevumu kompensācijas piešķiršanu sev. Arī Guntars Galvanovskis (Vienotība) nobalsoja par 386,54 latu dzīvokļa īres kompensācijas piešķiršanu sev.

KNAB rosina saukt pie atbildības arī deputātu Klāvu Olšteinu (Vienotība) par 179 latu transporta izdevumu kompensācijas piešķiršanu sev, deputāti Ingrīdu Circeni (Vienotība) - par 275 latu dzīvokļa īres kompensācijas piešķiršanu sev. Tāpat arī deputātu Aivaru Dronku (ZZS) par 252 latu transporta kompensācijas piešķiršanu sev, Vitautu Staņu (ZZS) - par 350 latu īres izdevumu kompensāciju.

Deputātu Dmitriju Rodionovu (Saskaņas centrs) - par 375 latu dzīvojamo telpu īres kompensācijas un 179 latu transporta izdevumu kompensācijas piešķiršanu sev. Deputātu Andreju Klementjevu (Saskaņas centrs) KNAB vēlas saukt pie administratīvās atbildības par 179 latu transporta izdevumu kompensācijas piešķiršanu sev. Arī deputāts Igors Zujevs (Saskaņas centrs) balsoja par 179 latu transporta kompensācijas piešķiršanu sev.

Latvijā

Neskatoties uz sankcijām, Krievija turpina veiksmīgi papildināt budžetu ar dolāriem, kas iegūti no naftas pārdošanas. Viens no paņēmieniem, kas to ļauj izdarīt, ir ēnu flote, ko cita starpā vada arī Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins, raksta "The Insider".