Lembergs: Ja Zatleram ir kādi fakti, lai viņš liek tos galdā

© f64

„Es gribētu pateikt dažus vārdus par prezidenta Zatlera sestdienas paziņojumu. Prezidenta Zatlera sestdienas paziņojums tai daļā, kas attiecas uz mani personīgi, uz Zaļo un zemnieku savienību un uz Ventspils pilsētu, ir absolūti melīgs, patiesībai neatbilstošs,” norāda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

"Es pat teiktu, ka tie ir demagoģiski meli, cerot uz to, ka, protams, lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju šādus apgalvojumus nevar pārbaudīt un līdz ar to arī novērtēt. Tāpēc es šodien minēšu par dažiem jautājumiem. Pirmais, prezidents Zatlers absolūti melo, apgalvojot, ka premjera Valda Dombrovska vadītais Ministru kabinets laika posmā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada jūnijam esot pieņēmis man personīgi par labu jeb manās personīgās interesēs kādus Ministru kabineta noteikumus vai rīkojumus, vēl vairāk, tiek apgalvots, ka viss Dombrovska kabineta darbs ir bijis tikai par tik, par cik tas atbilda manām personīgajām interesēm. Es viennozīmīgi apgalvoju, ka tie ir meli – neviens no Dombrovska kabineta pieņemtajiem noteikumiem vai rīkojumiem nav pieņemts manās personīgajās interesēs. Ja Zatleram ir kāds pierādījums, bet viņam tādi nevar būt, es ļoti ceru, un esmu jau to publiski pateicis televīzijā, ka viņš to publiskos, lai varētu tauta novērtēt, kam ir taisnība. Otrkārt, Zatlers apgalvo, ka 10. Saeima ir strādājusi manās personīgajās interesēs, ka 10.Saeimas pieņemtie likumi ir pieņemti Aivara Lemberga personīgajās interesēs. Tie ir absolūti meli, jo neviens 10.Saeimas pieņemtais likums nav pieņemts manās personīgajās interesēs. Ja Zatlera kungam ir kādi fakti, tad lai viņš tos liek galdā – kurš konkrēti likums ir pieņemts manās interesēs,” sacīja Lembergs.

„Viņš runā par to, ka Latvijas reģionu attīstība ir notikusi nevienmērīgi par tik, par cik tas esot atbildis Aivara Lemberga personīgajām interesēm. Tie ir absolūti meli, jo, tā piemēram, Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda saņemtā nauda 2004.-2006.gadā, kas bija iedalīta Latvijai, 51% no šiem līdzekļiem ir saņemta Rīgā un Rīgas reģionā. Tā ka mēs varam apgalvot pretēji – ka tas ir noticis atbilstoši Zatlera personīgajām interesēm, jo Zatlers, nevis Lembergs, ir Rīgas un Pierīgas iedzīvotājs. Ja runājam par plānošanas periodu no 2007.gada, tad no kopējā saņemtā finansējuma Rīga un tās reģions ir saņēmis 22%. Tātad, tas reģions, kurā dzīvo prezidents Valdis Zatlers, nevis Lembergs. Latgale ir saņēmusi 15%, Kurzeme – 13%. Ja rēķinām uz 1 iedzīvotāju, tad visvairāk ir saņēmusi Latgale – 452 Ls uz 1 iedzīvotāju, Vidzeme – 442 Ls, Kurzeme – 426 Ls,” skaidroja pašvaldības vadītājs.

Vienlaicīgi Lembergs atzina, ka Ventspils pašvaldība ir ļoti aktīvi strādājusi un aktīvi gatavojusies ES struktūrfondu un citu ārvalstu finanšu līdzekļu piesaistei. „Šim mērķim mēs uz 2007.gada sākumu bijām uzkrājuši brīvos naudas līdzekļus 15 miljonu latu apmērā. Arī šobrīd mums brīvo pašvaldības līdzekļu atlikums ir 10 miljoni latu, kas mums dod iespēju, pirmkārt, līdzfinansēt jebkuru projektu, kas ir mērķtiecīgs un izdevīgs Ventspils attīstībai, otrkārt, tas mums dod iespēju augsti kvalificētu speciālistu piesaistīšanu šo līdzekļu apguvei. Tas dod mums iespēju līdzekļu piesaistē strādāt ļoti plašā frontē, ieskaitot Briseli, Oslo un citu Eiropas valstu galvaspilsētas. Mēs tikko piesaistījām veloceliņu izbūvei ES struktūrfondu naudu, no kuras atteicās citas pašvaldības, jo viņiem nebija naudas, ko līdzfinansēt. Mēs to paņēmām, jo mums ir nauda, ko līdzfinansēt,” klāstīja Lembergs.

„Ministru prezidentam Dombrovskim žurnālists uzstādīja jautājumu, kuri konkrēti lēmumi ir pieņemti par labu Lembergam. Viņš nevarēja nosaukt nevienu, beigās gan piebilda, ka, pieņemot 2011.gada budžetu, esot paredzēts valsts galvots kredīts Latvijas Olimpiskajai komitejai Ventspils Olimpiskā centra attīstībai. Jājautā, vai Ventspils Olimpiskā centra attīstība ir Aivara Lemberga personīgajās interesēs? Vai airēšanas bāze „Dampeļi” ir Aivara Lemberga personīgajās interesēs, ja viņš tur nav airējis un netaisās airēt? Vai BMX jauna trase vai ledus halles rekonstrukcija, vai centrālā stadiona apgaismojuma ierīkošana ir Aivara Lemberga personīgajās interesēs? Šie objekti nav un nebūs mana dzīvesvieta. Tie nav mani personīgie. Tie visi domāti Ventspils un Latvijas sporta attīstībai, tai skaitā augstas klases sportistu sagatavošanai,” norādīja Lembergs.

„Jā, mani var tiesāt par to, ka es ļoti aktīvi esmu rūpējies par Ventspils pilsētas attīstību. Tas ir taisnība, un es to darīšu arī turpmāk, jo tas ir mans vēlētāju dotais uzdevums. Tas ir mans kā domes deputāta, pašvaldības vadītāja pienākums. Es kategoriski noraidu filozofiju – dzīvosim visi vienādi slikti. Es aicinu realizēt filozofiju – dzīvosim visi pēc iespējas labi. Dzīvosim visi, dinamiski attīstoties, kļūstot talantīgākiem, gudrākiem, uzņēmīgākiem, veiksmīgākiem, orientētiem uz darba rezultātiem,” rezumēja Lembergs.

Svarīgākais