Bērziņš negatavojas apstrīdēt Zatlera lēmumu par Saeimas atlaišanu

© f64

Pat, ja juristu aprindās šobrīd tiek diskutēts par iespējām apstrīdēt un atcelt Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojumu Nr.2, jaunais Valsts prezidents Andris Bērziņš to nedarīs, ziņo portāls Ir.lv.

"Ja citi vērtē, tad es par to neko nezinu. Pilnīgi viennozīmīgi no manas puses. Es šobrīd neredzu ne kādu iespēju, ne vajadzību to darīt, " sacīja Bērziņš. Viņš skaidroja, ka ir konsultējies par šo jautājumu ar Saeimas Juridisko biroju un nonācis pie secinājuma, ka šajā jautājumā "atpakaļceļa nav", tautai ir tiesības doties uz referendumu. "Es to nedarīšu, " uzsvēra Bērziņš.

Vaicāts, vai šobrīd var viest lielāku skaidrību par cilvēkiem, kas būs viņa komandā, tai skaitā konsultēs juridiskajos jautājumos, Bērziņš atbildēja, ka vēl to nevarot.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais