No "neaizskaramajām rezervēm" sagrabina 25 miljonus neatliekamajai palīdzībai

Valdība šodien atbalstīja 25 miljonu latu piešķiršanu veselības aprūpei, lai slimnīcas varētu nodrošināt stacionārās neatliekamas medicīniskās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem akūtos gadījumos šā gada novembrī un decembrī un norēķināties ar piegādātājiem par saņemtajiem medikamentiem un medicīnas precēm.

Tādējādi Finanšu ministrijai uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Veselības ministrijai piešķirt attiecīgo summu.

Veselības ministrijā papildus finansējuma nepieciešamību pamatoja ar to, ka pašreizējais finansējums ir absolūti kritisks un nozīmē, ka lielākās universitātes un reģionālās slimnīcas vairs nevarētu nodrošināt iedzīvotājiem neatliekamo palīdzību. 2009.gadā stacionārajām veselības aprūpes iestādēm līgumos ar Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūru neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai bija paredzēti 98, 5 miljoni latu, kas ir par 48,5 miljoniem latiem mazāk kā 2008.gadā veiktie maksājumi par stacionāro veselības aprūpes iestāžu veikto darbu neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai.

Svarīgākais