Dombrovskis: ZZS saņem "dzelteno kartīti", vēl vienu līdzīgu situāciju koalīcija nepārdzīvos

Pēc šodien notikušās koalīcijas spēku sanāksmes valdības vadītājs Valdis Dombrovskis norādīja - Zaļo un zemnieku savienības balsojums "pret" Ainara Šlesera izdošanu kratīšanai ir pelnījis "dzelteno kartīti", kas nozīmē, ka "vēl vienu līdzīgu balsojumu varam nepārdzīvot".

Premjers neslēpa, ka līdz šim abiem koalīcijas partneriem - apvienībai Vienotība un Zaļo un zemnieku savienībai - ir bijuši atšķirīgi viedokļi būtiskos tiesiskuma jautājumis, taču abi spēki apņēmušies turpināt kopīgu darbu, ja vien izdošoties panākt kompromisu vairākās likumdošanas iniciatīvās. Līdz ar to Vienotība vēlētos gūt ZZS atbalstu sagatavotajās likumdošanas izmaiņās, kas novērstu nepieciešamību lūgt Saeimas atļauju veikt kratīšanu deputātu dzīvesvietās, kā arī sakārtotu partiju finansēšanas jautājumus.

Latvijā

Neskatoties uz sankcijām, Krievija turpina veiksmīgi papildināt budžetu ar dolāriem, kas iegūti no naftas pārdošanas. Viens no paņēmieniem, kas to ļauj izdarīt, ir ēnu flote, ko cita starpā vada arī Latvijas pilsonis Aleksejs Haļavins, raksta "The Insider".