Lembergs lūgs skaidrot, kādas ir viņa tiesības un pienākumi

© f64

"Es rakstīšu lūgumu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai man izsniedz izziņu, varbūt es ko nezinu no Latvijas Republikas likumiem, kādas tad ir tiesības un pienākumi Ventspils pilsētas domes deputātam Rīgas domē, jo, iespējams, Ventspils pilsētas domes deputāti Rīgas domē var balsot," iknedēļas preses konferencē sacīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Lembergs, balstoties uz publiskajā telpā pieejamajiem materiāliem, skaidroja, ka viņam kā Ventspils pilsētas domes deputātam izplatītajos dokumentos tiek inkriminēts, ka viņš, realizējot Ventspils domes deputāta tiesības, ir iespaidojis Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanas.

„Tas lielākais „humors" ir tāds, ka man pašam nav ne mazākā priekšstata, kā Ventspils pilsētas domes deputāts var iespaidot Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vēlēšanas, jo vispār jau Rīgas valdes priekšsēdētāju ievēl Rīgas brīvostas valdes locekļi, kuri ir astoņi, un tur ne Ventspils pilsētas domes deputātam Aivaram Lembergam, ne Ventspils pilsētas domei kopumā neviena valdes locekļa pārstāvībā nav. Bet nu tajā stāstā figurē Lembergs kā Ventspils pilsētas domes deputāts, valsts amatpersona," klāstīja A. Lembergs.

Komentējot šos apgalvojumus, Lembergs atzina: „Ļoti žēl, mēs līdz šim tad neesam realizējuši šīs tiesības Rīgas domē kaut ko balsot. Otrkārt, iespējams, mums nezinot, domes vārdā kāds ir ievēlēts Rīgas brīvostas valdē. Tad mums būtu svarīgi noskaidrot, kurš ir tas no Ventspils pilsētas domes ievēlētais personāžs Rīgas brīvostas valdē, iepazīties ar šo cilvēku, nodibināt kaut kādas legālas attiecības."

Tāpat Lembergs norādīja, ka lūgs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai viņam izskaidrot, kādas ir Ventspils pilsētas domes deputāta tiesības un pienākumi saistībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un Rīgas brīvostas valdi. „Manu un visas saprātīgās sabiedrības zināšanu ietvaros Ventspils pilsētas domes deputātam, vienalga, kāds būtu viņa uzvārds, nav nekādu tiesību un pienākumu Rīgas domē. Rīgas domē balso Rīgas domes deputāti. Arī Rīgas brīvostas pārvaldē un Rīgas brīvostas valdē Ventspils pilsētas Domes deputātam nav nekādu tiesību par kaut ko lemt vai kaut ko iespaidot. To es centīšos noskaidrot," rezumēja Lembergs.

„Tā formula ir tāda, ka Šlesers izplānoja un veica noziedzīgas darbības – izplānoja, ka Aivars Lembergs kā Ventspils pilsētas domes deputāts izspiedīs no Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja Šlesera kukuli, un kukulis būs Rīgas brīvostas reklāma „Mediju nama" izdevumos – avīzēs un žurnālos. Un šī nauda, kuru saņems „Mediju nams", tā būs mana nauda, ko es it kā esmu jau saņēmis. Sakarā ar to, ka es neesmu saņēmis šo naudu no „Mediju nama", tad es šodien rakstu vēstuli „Mediju namam" un interesējos, kur ir man maksātais kukulis un kāpēc es to neesmu saņēmis līdz šai baltai dienai. Ja tas ir izmaksāts, tad kādā veidā, uz kuru kontu, un vai tas tik tiešām ir kukulis. Un kāds man vispār ar to visu sakars. Bet to visu izplānoja Šlesers," sacīja A. Lembergs.

Svarīgākais