Šlesers atkal sola balsot par Zatleru

Apvienības "Par labu Latviju" (PLL) Saeimas frakcijas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC) pēc dienu ilgas svārstīšanās atkal solījis, ka Valsts prezidenta vēlēšanās balsos par Valda Zatlera kandidatūru.

Tas teiks politiķa paziņojumā medijiem.

Šaubas viņā radīja Zatlera izteikumi par viendzimuma pāru partnerattiecību reģistrāciju. Šlesers paziņoja, ka nebalsos par Zatleru, ja viņš to atbalstīs, taču tagad šaubas esot kliedētas. Šlesers paudis gandarījumu par Zatlera skaidri pausto negatīvo nostāju pret apvienības "Mozaīka" virzītajiem likumu grozījumiem. Viņš izteicis cerību, ka šī prezidenta pozīcija paliks nemainīga.

"Visas šaubas ir kliedētas, un viņš pildīs solīto – balsos par Valdi Zatleru kā nākamo Valsts prezidentu. Ainārs Šlesers arī uzsver, ka aicinās visus Saeimas deputātus, kuriem svarīgas tradicionālās ģimenes vērtības, arī balsot par Valdi Zatleru prezidenta vēlēšanās," Šlesera viedokli pauda apvienības pārstāvis Ģirts Dripe.

Jau ziņots, ka ceturtdien Zatlers paziņoja, ka viņam nav pieņemami biedrības "Mozaīka" iesniegtie likumprojekti par viendzimuma partnerattiecību reģistrāciju.

Zatlers ceturtdien iepazinies ar "Mozaīkas", kas apvieno seksuālās minoritātes, priekšlikumiem par 24 likumprojektiem un secinājis, ka tie "faktiski paredz legalizēt viendzimuma attiecības, pielīdzinot tās likumiskai laulībai, kuru aizsargā Latvijas pamatlikums".

Prezidents to raksturo kā "slēptu mēģinājumu apiet Satversmē aizsargātās pamatvērtības un laulības institūta nozīmes vājināšanu". "Tāpēc man tas nav pieņemami, un tādā formā es to nevaru atbalstīt," paziņojis Zatlers.

Savukārt dienu iepriekš Zatlers pauda atbalstu diskusijā par partnerattiecību reģistrāciju, jo cilvēki dibina viendzimuma partnerības un valstī ir jāpalīdz šiem cilvēkiem viņu partnerībās.

Jau ziņots, ka ceturtdien sākās prezidenta kandidātu pieteikšanas termiņš. Apvienība PLL izvirzījusi esošo prezidentu Zatleru otrajam pilnvaru termiņam.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.