Bijušie prezidenta kandidāti: viss jau ir nolemts, pārējais ir vienkārši farss

Vērtējot prezidenta amatu kandidātu izredzes, iepriekšējo gadu kandidāti uzskata, ka Saeimā lielākoties viss ir izlemts. Viņuprāt, Valdim Zatleram ir ļoti liela iespēja būt atkārtoti ievēlētam, taču arī «pēdējā brīža» lēmumi tiek pieļauti.

«Pagaidām varu minēt tikai vienu vārdu – Valdis Zatlers -, kurš viennozīmīgi tiks izvirzīts kā oficiāls kandidāts prezidenta amatam,» uzskata Aivars Endziņš, kurš kandidēja 2007. gadā. Viņš gan pieļauj iespēju, ka viss notiks tāpat, kā iepriekš – pēdējā brīdī. «Mana spilgtākā atmiņa no laika, kad kandidēju, ir tas, ka viss jau iepriekš ir nolemts, bet pārējais ir vienkārši tāda teātra izrāde un farss, nekas cits. Acīmredzot, tas pats notiks arī šoreiz – par ko Saeima būs vienojusies, par to arī balsos,» teic Endziņš.

Arī Vaira Paegle, kas kandidēja 1999. gadā, norāda, ka visādi brīnumi var notikt vēlēšanu dienā un vēlēšanu naktī. «Manuprāt, aizkulisēs notiek milzīga tirgošanās, kā rezultāts būs redzams vēlēšanu naktī,» uzskata Paegle, piebilstot, ka labprāt kandidātu vidū redzētu Egila Levita vārdu.

Tā paša gada kandidāts Raimonds Pauls atzīst, ka viņam viedokļa par kandidātiem «nav absolūti nekāda», uzskatot, ka balsotāji būs Saeima, nevis, tā saucamā, tauta. Tāpēc visticamāk viss jau ir izlemts.

«Neticu, ka var parādīties kāda personība, kura valstī ieviestu kārtību. Manuprāt, Valdim Zatleram ir diezgan lielas iespējas, bet no tiem zēniem Saeimā neko nevar zināt,» sacījis Pauls.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.